I år er 1. og 2. klasse tilsammen 12 elever på Linken. Vi er 4 jenter og 8 gutter. Kontaktlærer er Ørjan Johansen og Maria Sandberg er assistent.

Ut på tur aldri sur! | 13.06.2017

For et herlig vær vi har hatt i nord de siste ukene – det nyter vi til det fulle! I dag tok vi turen til en helt ny plass – Tyttebærvika/Laksevannet. Både små og store syntes at det var spennende med et nytt område. Når vi kom frem så grillet vi og noen var faktisk så sprek at de tok seg en dupp i vannet.

// Maria Sandberg

Det spirer & gror! | 18.05.2017

Det er stormende jubel – «se hva vi har fått til»! Det er bare 8 dager siden vi plantet frøene og nå er det rene jungelen inne i klasserommet. Barna er stolt over jobben de har gjort – men jobben er langt fra over. Vi diskuterte litt og ble enige om at noen av barna snart må ta planten sin hjem for å bytte potte. Pottene er ganske små og noen av plantene trenger mer plass til røttene sine. Øverst fra venstre er agurk, gulrot og tomat. Nederst er purreløk. Dette er gøy!

// Maria Sandberg

Vårrusken | 15.05.2017

I dag har vi vært ute å sørget for at det er fint i og rundt skolegården. Vi pratet en del om hvor viktig det er for naturen,dyrene & oss at det er rent og ikke masse søppel. Barna tok dette veldig seriøst og var målrettet i ryddingen.

I følge www.rusken.no deltar ca. 70 000 elever fra barne- og ungdomsskoler på Skolerusken. Gjennom denne aksjonen samler elevene søppel i og rundt skolen sin og bidrar til et trivelig nærmiljø, samt miljøbevisste holdninger på skolen.

// Maria Sandberg

Det er vår – Vi planter | 10.05.2017

Solen skinner og vi nyter våren til det fulle. Våren er jo en perfekt tid for å plante noe i takt med at gresset blir grønnere og blomster titter frem. Å dyrke noe er både lærerikt og en hyggelig felles aktivitet. Jord og vann er morsomt. Fra frø til plante, høste og smake. Vi bestemte oss for å plante litt forskjellig, alt fra jordbær til løk.

Hensikten med å dette er øke kunnskapen om ulike planter, botanikk og naturen. Vi snakker om hvor viktig det er at vi steller dem for at dem skal vokse – hvis ikke visner dem jo? Barna skal lære prosessen med plantenes liv og sammenhengen mellom frø og plante. Barna får ansvar for hver sin plante og skal observere hva som skjer, eventuelt hvordan planten reagerer på endring i miljøet.

// Maria Sandberg

Vi har besøk av utplasseringselever | 24.04.2017

Denne uken er vi så heldig som har Samba og Kasper på besøk – de er her på utplassering. I dag har Samba hatt en presentasjon der elevene fikk lære litt fakta om Afrika og Kasper har snakket litt om landene i Norden. Barna syntes det er veldig gøy med nye «lærere».

Hva er utplassering?

Narvik Montessoriskole har takket ja til å være en av de virksomhetene som kan ta i mot utplasseringselever. Hensikten med utplassering er å vise elevene hvordan en virksomhet fungerer i praksis. Praktisk utprøving av yrker er for mange av stor betydning i prosessen mot valg av utdanning.

// Maria Sandberg

Aktivitetsdag | 24.03.2017

Denne dagen var hele skolen samlet for å ha aktivitetsdag ved skianlegget på Ankenes. Vi kunne ikke vært heldigere med været – sol & blå himmel. Noen gikk til fots, andre på ski, mens noen ville ake. Det var super stemning og enda mer stemning ble det når vi kjørte i gang et skiløp.. Der ALLE ble vinnere!

// Maria Sandberg

Narvik Krigsmuseum | 21.03.2017

I anledning VU i Narvik så tok vi turen til det flotte krigsmuseet vi har her i Narvik. På forhånd hadde vi arbeidet og snakket litt om hva vi kunne forvente å se og høre om. Barna syntes det var veldig spennende – spesielt siden det var så visuelt. For noen var det kanskje mye å ta innover seg og forstå .. Og noen syntes det var skummelt å tenke på alt som faktisk har skjedd her i Narvik og omegn. Alt i alt hadde vi en god opplevelse og anbefaler museet på det sterkeste som et utvidet klasserom.

// Maria Sandberg

Skøytedag | 10.02.2017

I dag var en perfekt dag for noen timer på skøyter. Vi er så heldige som har en helt egen skøytebane nedenfor skolen vår og ikke minst er vi heldige som har noen hockeyspillere som jobber hos oss. Sander er en av dem. Han sørget for at barna fikk en flott tid på isen. Litt knall og fall blir det, men da er det bare å komme seg opp og prøve igjen! Barna var kjempe fornøyd med dagen.

// Maria Sandberg

Rockekonsert | 09.02.2017

Idag har vi hatt besøk av Galaksens største rockeband. Hele skolen var samlet i gymsalen og der fikk vi møte Heidi, Torje og Kristian – som kaller bandet sitt for DINOSAUS! Det var litt av et show med en humoristisk vri – mange morsomme sanger og tekster. Barna syntes dette var kjempegøy! Ikke minst hadde Kristian rockeskole, så nå vet vi alle hva vi skal gjøre om vi vil bli en ekte rockestjerne.

// Maria Sandberg

Juleforestilling | 14.12.2016

Da var dagen her – som vi alle har ventet spent på. Etter måneder med øving på sanger og dans skulle vi endelig fremføre. Gymsalen var stappet med små og store, mammaer og pappaer, besteforeldre, venner og kjente! Linken & Tøtta var Santa Lucia og sang 2 flotte sanger. Ikke minst fremførte de et forrykende danseshow. Barna syntes det å fremføre foran så mange mennesker var litt skummelt, i følge dem selv var de litt sjenerte, men det gikk bra og de syntes det var veldig gøy. Ikke minst kom nissen helt til slutt med en gave til alle barna. Nissen var veldig imponert over forestillingen – den sniken hadde sett på det hele gjennom vinduet i gymsalen… Takk til alle som kom, God Jul!

// Maria Sandberg

Juletrejakt | 24.11.2016

Nå nærmer det seg jul med stormskritt og i tradisjon tro så må vi finne det perfekte treet til skolegården før vi går inn i adventa. Det er rektor Nils som styrer det hele, i minst 15 år har han tatt barna med i skogen for å hjelpe til. Barna synes det er stas å være en del av dette. Ikke minst er det spennende -fordi rektor Nils prater mye om skogsnissene som skjuler seg i skogen.. Barna sier at de har sett dem, men de er veldig raske til å springe og gjemme seg.

// Maria Sandberg

Halloween | 27.10.2016

Barna prater mye om det i disse dager .. Men hva er egentlig Halloween?Etter litt etterforskning og mange spørsmål kom vi fram til at Halloween er en overgangsfest mellom sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommeren. Sommeren går i vinterdvale og fortjener en takk med ønsker om en fruktbar gjenkomst – altså en urgammel takksigelsesfest. I eldre norrøn tradisjon og keltisk folketro er Halloween en nyttårsmarkering. Halloween har alltid hatt et karnevalpreg og da er det zombier, skjeletter, og lignende som gjelder. De trodde magi og naturkrefter var på sitt sterkeste netopp denne kvelden – derfor er det en del utkledde hekser også. Vi bestemte oss for å lage våre egne masker – barna syntes det var veldig gøy.. Og skummelt! Hihi.

// Maria Sandberg

TV aksjonen & FN Dagen | 21.10.2016
Denne uken har vi jobbet og snakket mye om TV aksjonen. TV-aksjonen er en årlig, riksdekkende norsk innsamlingsaksjon til veldedige formål, som har blitt arrangert siden 1974. Aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. I år er det Røde Kors som får pengene. Gjennom www.salaby.no har vi lært å kjenne Bara som flykter fra krig i Syria og vi vet hvor på globusen hun bor i forhold til oss i Narvik, Norge. Vi har også sett hvordan hun må bo når hun flykter og vi vet hva som er hennes drømmer. Vi vil være med å gjøre en forskjell og få stopp på krig i verden. Vi har øvd på 3 sanger som handler om å være ny i et annet land, annet språk og mobbing. Vi skal opptre i slutten av uken og håper mange kommer til vår skole på åpen cafè hvor vi selger kake og saft der pengene går til TV aksjonen. Tradisjon tro så har vi FN dagen samtidig som TV aksjonen, hvert år. FN er en klubb for verdens land og nå er det 193 land som er medlem, det er nesten alle land i verden. FN jobber for at alle landene skal samarbeide. Jo mer land som snakker og samarbeider sammen, jo lettere er det å ha fred. Vi ble også kjent med FN-filuren, en skikkelig bamse, vi syntes han var veldig trivelig og vi alle var enig om at han gjør en bra jobb.

// Maria Sandberg

“Outing” & Scenekunst/Figurteater | 20.10.2016
Outing på Montessorispråket eller bare uteskole som noen sier – er ikke bare å oppdage og utforske skog, fjell og fjære. Det å orientere seg i nærområdet og være turist i egen by er også en del av det. Hvor skal vi? Hvordan kommer vi oss dit? Når drar vi? Hva må vi ha med? Hva skal vi kle på oss? Hvordan skal vi opptre rundt folk og i trafikken? Hensikten med outing er å oppleve det virkelige liv, og være forberedt på hva som møter oss. Idag tok vi turen til Folkets Hus i Narvik hvor vi fikk se et dukketeater. Dukketeateret handlet om at vi befant oss i Åsgård hvor de norrøne guder bor. Tor hadde blitt frastjålet sin hammer, Mjølner. Uten den hammeren kunne ikke Tor opprettholde verdensordenen. Han ble så sint at han forsvant fra Åsgård. Hvem skulle da opprettholde verdensordenen? Brødrene Magne og Mons er Tors gode hjelpere og de tar opp jakten på den forsvunnede hammeren. Barna syntes det var veldig gøy at figurførerne spillte på mye interaksjon med publikum.. Barna var veldig engasjert og vi lo mye!

// Maria Sandberg