Første,andre og tredje klasse på Narvik Montessoriskole holder til på tre klasserom i 1. etasje på hovedbygget. Der finnes også et nyoppusset kjøkken som elevene blant annet bruker til å vaske, kutte og servere frukt hver dag. Det er også elevene som sammen med en voksen handler inn frukt.

I år er det 10 elever på 1. trinn,9 på 2. trinn og 17 på 3.trinn. Det er to kontaktlærere på trinnet: Janne Ørntuvik og Ørjan Johansen.

23.03.2017

Idag har vi hatt gammeldags skole. Ungene kledde seg i gammeldagse klær, vi hadde flotte rallare og Svarta Bjørner.

De sang rallarsanger på Linken, samt så en presentasjon om rallare og Svarta Bjørner, og de så sangen «Toget» med Groms Plass


Etterpå fikk alle ungene smake «gammeldags» tran…

  

Dagens klasse;

Bakerste rad; Rallar Severin, Emilian, Odelfa Dolores, Josefine, Martinus, Herman

Forran; Rosa Aurora og Berte Kaspara

 

Plutselig laget ungene grimaser…

 

…så rett i skammekroken med dem!!

 

Sist men ikke minst, framføring av sangen «Rallarens ros» Utrulig flotte og flinke unger som sang til foreldrene til alle på skolen.

Dagen ble avsluttet på klasserommet med filmen «Zootropolis»

//Christel

 

 

Katta og andre strofer

22. mars 2017

Idag dro vi til byen og så forestillingen «Katta og andre strofer» på Barnas Scene Oscarsborg. Ungene så ut til å kose seg, og o masse under forestillingen.

Info om forestillingen:

«Teater Fusentast gjør et musikalsk dypdykk i nonsenspoesiens univers, ved hjelp av figurteaterets uendelige muligheter. Nonsenspoesien har eksistert lenge. Noen ganger gjør den lite av seg, andre ganger dukker den opp til overflaten med sine fandenivoldske betraktninger og utsagn. Her er det mange barn som ikke er snille, voksne som ikke er kloke. Og omvendt. Med underfundig humor og et verdensbilde, vi har latt oss besnære av.

Forestillingen finner sted i og rundt Ronzebonsen, et lite teaterhus md hemmeligheter og overraskelser, og med variert personalgalleri»

Det var ikke tillatt å ta bilder under forestillingen men her er et bilde av skuespillerne etter showet 🙂

Link til nettsiden til Teater Fusentast og forestillingen vi så på: http://fusentast.no/forestillinger/katta-og-andre-strofer/

 

//Christel

 

Gidsken Jakobsen park

16.02.2017

Vi tok turen til Gidsken Jakobsen parken i midten av februar. Ungene ble delt i grupper på 2-3 elever, og fikk hver sin taubit. Taubiten skulle de bruke til å finne omkretsen av diverse ting. Taubiten måtte passe helt rundt for at det ble godkjent. Litt vanskelig, men god trening for å se forholdet mellom tråden og tingen de skulle måle. Her er tre av guttene, som hadde funnet ut at deres tråd passet perfekt rundt treet 🙂 Strålende fornøyd med utført oppdrag 🙂

//Christel

Vi leker butikk

10.02.2017

På fredager bruker vi å ha butikk på klasserommet. To unger får være banken, to unger får være i butikken og resten får lov å handle det de ønsker. De får utlevert lapper med lønninger, feriepenger, bursdagspenger etc. Så går de i banken å får pengene utbetalt. Så lager de seg en handleliste, og drar på butikken for å handle 🙂 Ungene lærer seg hvordan man bruke penger i praksis, veksling, og multiplikasjon.

Ungene synes dette er veldig morsomt, og gleder seg til vi skal gjøre det igjen 🙂

//Christel

Rockekonsert med Dinosaus

09.02.2017

I begynnelsen av februar fikk vi besøk av rockebandet Dinosaus, galaksen største rockeband. De består av Heidi, Torje og Kristian. Hele skolen var samlet i gymsalen, og det ble en morsom opplevelse for alle sammen 🙂 Mange morsomme sanger og tekster, og Dinosaus visste oss hva det ville si å være ekte rockestjerner : )

 

//Christel

Tur over brua…

13.10.2016

I midten av oktober fant vi ut at vi skulle ta turen over brua, helt over til Ankenes, nærmere bestemt Millerjordneset. Ungene lekte i strandkanten, kastet steiner og pinner i vannet. Vi hadde flott utsikt innover Beisfjord, samt rett over til Fagernes. Ungene ble veldig opptatte av at de klarte å se skolen 🙂

 

På vei tilbake så vi litt «kunst»i ledningene over veien 😉

//Christel

Tur til Lille St.haugen

15 september 2016

En spennende tur til St.Haugen tok vi i midten av september. Turen oppover gikk bra, var litt glatt enkelte plass pga blader som hadde falt fra trærne. Høsten var på vei 🙂
På tur oppover fant vi en fluesopp under en stein, en utrulig flott sopp, bare så synd den er giftig.


For meg var dette første tur til lille ST.Haugen. For en utsikt! Helt fantastisk å se!

Ungene utforsket plassen, og leket litt i elva som rant forbi.


Janne hadde laget bål i den flotte grillhytta, og ungene som ville kunne grille pølser eller brødskiver 🙂
I skogen fant vi til og med et dyr som hadde mistet skallet sitt, kunne d være en dinosaur? Eller en ildsprutende drage? Tror vi må passe på neste gang vi tar turen hit, hvem vet hva vi kan møte på….

//Christel

Ørafjæra

01.09.2016

En av de første turene klassen gikk på var til Ørafjera. Vi hadde en flott tur i et nydelig høstvær.

//Christel